Loistavan sijaintinsa johdosta Hostel Ukonlinnan alue tarjoaa huomattavan määrän aktiviteetteja – ulkoilumahdollisuuksia, urheilumahdollisuuksia ja viihdykettä sekä kesällä että talvella. Hostel Ukonlinnan läheltä tai välittömästä läheisyydestä löytyy muun muassa seuraavat aktiviteetit:

 • Ulkoilureitti – Lammassaaren luontopolku
 • Valaistu pururata / hiihtolatu
 • Frisbeegolf-rata
 • Ensilumenlatu
 • Ulkokuntoilupaikka
 • Vesiurheilu / jääluistinrata & ladut jäällä
 • Risteilyt Saimaalla
 • Laadukkaat ja monipuoliset ravintolapalvelut lähellä
 • Jäähalli, palloiluhalli, ampumahiihtostadion, pesäpallokenttä

Ulkoilureitit

Lammassaaren luontopolku on Geopark-kohde

Aivan Hostel Ukonlinnan läheisyydestä, kävelymatkan päästä, löytyy yksi Imatran alueen suosituimmista ulkoilureiteistä, Lammassaaren luontopolku. Lammassaari on Geopark-kohde. Reitin pituus on 3,7 kilometriä ja sen varrelta löytyy useita nuotiopaikkoja, useita laavuja, kamina sekä ulkohuusi. Nuotiopaikoilla on mahdollisuus paistaa makkaraa. Lue lisää TÄÄLTÄ (Saimaa Geopark).

Lammassaaren ulkoilureitin varrella oleva nuotiopaikka sijaitsee aivan Saimaan rannassa.

Saaren pinta-ala on 50 hehtaaria. Saaren ympäri menvän helppokulkuisen reitin lisäksi voi valita haastavammankin mäkisemmän reitin, joka sopii mainiosti vaikkapa kuntoilijalle. Lammassaaren ulkoilureitti on käytössä myös talvisin. Tämä loistava luonnon tarjoama aktiviteetti on maksuton!

Lammassaaressa kaunis luonto on lähellä.

Valaistu pururata / frisbeegolf-rata – talvella valaistu hiihtolatu

Pururadalla voi lenkkeilyn lisäksi kesäisin nauttia haastavasta, 22-väyläisestä frisbeegolf-radasta. Reitiltä löytyy korkeuseroja ja mukavat metsäiset maisemat. Frisbeegolffin pelaaminen väylällä on maksutonta. Voit lukea Karhunmäen frisbeegolf-radasta ja väylien pituuksista lisää TÄÄLTÄ (Karhunmäki DiscGolfPark).

Pururadan kääntymiskohta Ukonlinnan lähellä (n. 200m).

Ensilumenlatu Imatralla

Talvella pururadalle tehdään hiihtoladut. Imatra on panostanut myös ensilumenlatuun. Ensilumenladun lähtöpaikkaan on reilu 5 minuutin ajomatka Hostel Ukonlinnasta. Ladulle pääsee myös vierestä kulkevan pururadan kautta. Ensilumenladusta lisää TÄÄLTÄ.

Ulkokuntoilupaikka

Aivan hostellin lähettyviltä (n. 200m) löytyy ulkokuntoilupaikka. Kuntoilupaikan vieressä on parkkipaikka autoille, pääsy pururadalle ja talvisin laduille.

Saimaa – vesi lähellä

Saimaan välitön läheisyys on yksi tärkeimmistä aktiviteetin tarjoajista. Kesäisin Saimalla voi uida, soutaa, sup-lautailla, surffata, kalastaa ja mitä sitten ikinä keksiikään veden äärellä tehdä. Meiltä voi vuokrata välineitä vedessä liikkumiseen ja vesiurheiluun. (Vuokrattavat välineet). Talvisin Saimaan jäätyessä jäälle tehdään luistelijoille rata, sekä hiihtäjiä varten ladut. Ladut kulkevat Hostel Ukonlinnan pihapiirin välittömässä läheisyydessä. Ukonlinnan kahvio onkin hiihtäjien kesken tunnettu maistuvasta mehusta ja munkeista!

Suoraan hostellilta uimarannalle. Hostelli sijaitsee rannan äärellä.

Risteily Saimaalla

Kesäaikaan hostellin lähettyviltä (n. 600m) pääsee kätevästi risteilylle Saimaalle. Risteilyt lähtevät Imatran matkustajasatamasta, aivan Imatran Kylpylän alapuolelta. Risteilyjä voi tiedustella Imatran Kylpylältä (M/S Christina) ja MK Productions (M/S Emma).

Lähellä olevat ravintolat ja muut virikkeet

Imatran Kylpylä Spa Resort

Imatran Kylpylä Spa Resort:iin on matkaa 600m. Kylpylästä löytyy vesipuisto, kuntosali, keilarata, hierontapalvelut sekä ravintolat, joissa on mahdollista tilata buffet-aamiainen, päivällinen tai A’la Carte menu. Kylpylästä löytyy baari, jolla on A-oikeudet. (Imatran Kylpylä)

Holiday Club Saimaa

Holiday Club Saimaa sijaitsee 4,3km päässä hostelliltamme. Kylpylähotellilta löytyvät kattavat ravintolapalvelut, kuntosali, golfin talviharjoittelupaikka ja keilarata. Lasten suosima Angry Birds Activity Park sijaitsee myös hotellin välittömässä läheisyydessä. (Holiday Club Saimaa)

Palloilua / kiekkoilua

Ukonlinnan lähettyvillä on mahdollista harrastaa tai harjoitella palloilulajeja, jääkiekkoa ja muita luistelulajeja tai vaikkapa ampumahiihtoa. Alueelta löytyvät muunmuassa seuraavat paikat:

 • Imatra Spa Areena (jäähalli)
 • Ukonniemi ampumahiihtostadion
 • Ukonniemi tennis- ja padelkentät
 • Karhunmäen urheilukenttä
 • Ukonniemi areena (jalkapallokenttä, pesäpallo, koiranäyttelyt)
 • Pesäpallostadion