Luonnon kaunis Ukonniemen seutu Saimaan rannalla oli vielä 1930-luvulla metsäistä seutua, johon johti ainoastaan maanomistajien, kalastajien ja hiekkarannalle uimaan menijöiden käyttämät hevoskärry- ja kinttupolut. Jo vuonna 1930 Imatran työväenopiston johtokunta harkitsi kesänvietto paikan perustamista Ukonniemeen, mutta vasta vuonna 1938 työväenkannatusyhdistykseltä heltisi lupa kesäpaikan perustamiseen. Ruokolahden kunta omisti maatilan, jonka maille kesänvietto paikka piti rakentaa, joten maat vuokrattiin Ruokolahden kunnalta. Ukonlinna valmistui vuonna 1939 suurelta osin opiskelijoiden talkootyövoimalla. Ukonlinnan funkkistyylisen linnamaisen ulkomuodon on piirtänyt maisteri Urho Räsänen ja rakennukseen alettiin kutsumaan seudun ja olomuodon mukaan Ukonlinnaksi. Vuonna 1955 linnaan saatiin sähköt ja seuraavana vuonna puhelin. Ukonlinnan pihapiirissä oleva tanssilava valmistui juhannukseksi vuonna 1958, joka rakennettiin uusiksi ja katettiin vuonna 1999. Tällä tanssilavalla on vietetty useat kesätanssit, häät ja juhannustanssit. Linnassa tehtiin korjaustöitä vuonna 1966, jolloin suurennettiin keittiötä sekä saunaa ja rakennettiin Ukonlinnan julkisivun katettu terassi.

Vuonna 1945 työväenopisto vuokrasi Ukonlinnan Tainionkosken Tähdelle ja vuonna 1949 omistus vaihtui Tähdelle kokonaan. Ukonlinna toimi pari vuotta seuran jäsenten kesänviettopaikkana, mutta tämä muuttui parin vuoden päästä, kun linnassa alkoi käydä ulkopuolisia vieraita. Talvella 1949 Ukonlinna koki jälleen uuden muutoksen, kun linnaa alettiin käyttää hiihtomajana. Uutta ilmettä antoi myös vuonna 1954 tehty maalausurakka, jolloin Ukonlinna maalattiin ulko- sekä sisäpuolelta. Vuonna 1952 ruokasali sai seinilleen tänäkin päivänä siellä komeilevat Aatos Hasun ja Veikko Lampisen maalaukset seuran urheilulajeista.
Vuonna 1954 Tainionkosken Tähti liittyi Suomen retkeilymajajärjestöön ja Ukonlinnasta tuli sen piiriin kuuluva retkeilymaja. Ukonlinna on toiminut siitä asti vuoden ympäri: talvella hiihtomajana ja kesällä rannalla olijoiden virvokekioskina. Nykyisin Ukonlinna toimii suosittuna hostellina, jossa vierailee vuosittain huomattava määrä niin kansainvälisiä kuin suomalaisiakin vierailijoita.